Мусака в тенджера без заливка

Паулина СтояноваПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
30/03/2017
"Не включвайте фурната, тази мусака се готви в тенджера и е разкошна!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 757
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата72
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме маста в тенджера и я оставаме да се разтопи, през това време си подготвяме продуктите. Обелваме и нарязваме лука на ситно.

Морковите на обелваме и нарязваме на кубчета. Чушките ги изчистваме, измиваме и нарязваме и тях на кубчета.

Слагаме ги в нагорещената мас. Трябва да се запържат добре преди да сложим каймата.

През това време избелваме, измиваме и нарязваме картофите на малки кубчета.

Добавяме каймата към зеленчуците, оставяме я да се запържи за 3-4 минути и добавяме 100 мл вода, за да се разкашка и да не остане на буци.

Добавяме картофите, слагаме подправките- сол, червен пипер, чесън и чубрица. Объркваме добре и наливаме вода, трябва да покрие 1 пръст над картофите.

Докато се готви, трябва да се бърка от време на време, за да не загори. Готвим до пълна готовност на картофите.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар