Начин на приготвяне
Слагаме маста в тенджера и я оставаме да се разтопи, през това време си подготвяме продуктите. Обелваме и нарязваме лука на ситно.
Морковите на обелваме и нарязваме на кубчета. Чушките ги изчистваме, измиваме и нарязваме и тях на кубчета.
Слагаме ги в нагорещената мас. Трябва да се запържат добре преди да сложим каймата.
През това време избелваме, измиваме и нарязваме картофите на малки кубчета.
Добавяме каймата към зеленчуците, оставяме я да се запържи за 3-4 минути и добавяме 100 мл вода, за да се разкашка и да не остане на буци.
Добавяме картофите, слагаме подправките за мусаката - сол, червен пипер, чесън и чубрица. Объркваме добре и наливаме вода, трябва да покрие 1 пръст над картофите.
Докато се готви мусаката, трябва да се бърка от време на време, за да не загори. Готвим до пълна готовност на картофите.
Мусаката в тенджера без заливка е готова.
Коментари
Правилната пропорция е 500гр кайма и 1кг картофи