Начин на приготвяне
Маята се изсипва върху топлата вода и се оставя така, докато се разтвори.
Трите яйца и маслото се разбиват с миксер. Към тях се добавя разтворената мая, солта и 3 чаши брашно. Продължаваме да бъркаме и добавяме от останалото 1/2 ч.ч. брашно, докато се получи твърдо тесто.
Доомесваме тестото за пица на гладка повърхност, докато стане гладко и еластично. Покриваме тестото с кухненска кърпа и го оставяме на работния плот да почине, докато приготвяме плънката.
За плънката: Яйцето се разбива докато побелее. Към него се прибавят сирената и колбаса. Разбърква се добре.
Тестото се поставя върху набрашнена повърхност и се разточва с дебелина 3-4 мм. От него се изрязват кръгове (с чаша или форма).
По средата на всеки кръг се поставя от плънката. Всеки кръг се намокря по края и се затваря, за да образува полумесец.
Нареждат се мини пиците върху тава, покрита с хартия за печене. Оставяме ги за около 20 минути да втасат.
След това в дълбок съд загряваме мазнината. Пържим мини пиците до златисто-кафяво.