Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Мини пици»Пържени мини пици с рикота

Пържени мини пици с рикота

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Пържени мини пици с рикота1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Всички вкусни неща на този свят са пържени или са ...пица"

Необходими Продукти

  • суха мая - 1 пак
  • топла вода - 1/2 ч.ч.
  • безсолно масло - 8 с.л.
  • големи яйца - 3
  • брашно - 3 и 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • за плънката
  • яйце - 1
  • рикота - 1 ч.ч.
  • грана падано - 1/2 ч.ч. сирене
  • пушена моцарела - 1/2 ч.ч.
  • колбас - 1/4 ч.ч.
  • растително масло - 6 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се изсипва върху топлата вода и се оставя така, докато се разтвори.

Трите яйца и маслото се разбиват с миксер. Към тях се добавя разтворената мая, солта и 3 чаши брашно. Продължаваме да бъркаме и добавяме от останалото 1/2 ч.ч. брашно, докато се получи твърдо тесто.

Доомесваме тестото за пица на гладка повърхност, докато стане гладко и еластично. Покриваме тестото с кухненска кърпа и го оставяме на работния плот да почине, докато приготвяме плънката.

За плънката: Яйцето се разбива докато побелее. Към него се прибавят сирената и колбаса. Разбърква се добре.

Тестото се поставя върху набрашнена повърхност и се разточва с дебелина 3-4 мм. От него се изрязват кръгове (с чаша или форма).

По средата на всеки кръг се поставя от плънката. Всеки кръг се намокря по края и се затваря, за да образува полумесец.

Нареждат се мини пиците върху тава, покрита с хартия за печене. Оставяме ги за около 20 минути да втасат.

След това в дълбок съд загряваме мазнината. Пържим мини пиците до златисто-кафяво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: