Курабийки тип Tutku

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Курабийки тип Tutku
Снимка: Джемиле Чешлиева
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
22
"Почти като курабийките в магазина, но двойно по-вкусни"

Необходими Продукти

  • маргарин - 250 г
  • пудра захар - 1 в.ч.
  • олио - 1/2 в.ч.
  • нишесте - 1 - 1/2 пакет ягода
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 пакет
  • брашно - 4 в.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • шоколадови бонбони - 4 бр. рендосани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа за месене се слага маргарин, пудра захар и олио. Разбъркват се до разтопяване. После се добавят нишестето заедно със бакпулвера и ванилията. Отново се разбъркват. Брашното се добавя по малко и постепенно. Омесва се меко и незалепващо тесто.

Тестото се разделя на две равни части. Към едната част се добавят 2 с.л. какао и се омесва наново. От всяко тесто се откъсват топки с големина на мандарини, омесват се на дълъг и средно тънък фитил.

Всеки фитил се разрязва на малки парчета колкото лешник. Всяко малко парче се овалва на топче. Комбинират се 4 ягодови и 4 какаови топчета, като се нареждат в кръг през едно.

Притискат се към средата и се слага малко рендосан шоко бонбон.

Дооформят се на топки и се нареждат в тава с незалепващо покритие.

Пекат се в загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: