Пълнени чушки с кайма, царевица и червен боб

РосицаРосица
Помощник Готвач
119
484
164
180
2
01/04/2017
"Едни по-различни пълнени чушки си търсят маса, на която да разкрият истинският си кулинарен потенциал "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо307
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кайма - 1 кг
  • чушки - 10 - 12
  • царевица - 300 г сладка
  • червен боб - 400 г от консерва
  • грах - 100 г от консерва
  • лук - 2 гл. големи
  • чесън - 4 скилидки
  • червен пипер - 2 с.л
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се задушават докато омекнат. Прибавя се каймата и се запържва, докато хване лек загар.

Овкусява се с подправките, добавят се грахът, царевицата и бобът и се задушава още 4-5 мин. Така приготвената смес се оставя да изстине.

Чушките се почистват от дръжките и семките. Пълнят се и се подреждат в тава, като се надупчват на няколко места.

На дъното на тавичката се сипва малко вода, колкото да не загорят. Завиват се с алуминиево фолио и се печат 30 мин в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Маха се фолиото и се запичат за още 10 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар