Пълнени чушки с царевица

Пълнени чушки с царевица1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Идеалните пълнени чушки, за онези които постят или са веган"

Необходими Продукти

  • сушени чушки - 12 бр., може и пресни
  • царевица - 1 консерва (150 г)
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 3 глави
  • олио - 8 - 10 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме чушките в гореща вода, а след това ги почистваме. Ако използваме пресни пиперки, само ги изтърбушваме, за да са удобни за пълнене.

Обелваме лука и го нарязваме на ситно. Остъргваме морковите и ги нарязваме на малки кубчета.

Сгорещяваме в тиган 6-7 с.л олио и запържваме в него морковите и лука. Сипваме царевицата и поръсваме с черен пипер.

Пълним чушките със сместа и ги подреждаме в плитка тенджера.

Заливаме ги с вода и останалото олио и ги варим на тих огън, докато останат на мазнина.

По желание пълнените чушки с царевица след това могат да се запекат с малко сирене, ако не постите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: