Пиле яхния с ориз

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
318
867
90
3
02/04/2017
"Тази лесна яхнийка е една от причините да сме влюбени в селската кухня "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 669
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата87
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на хапки пилешкото филе. Сложете го в тенджера от йенско стъкло. Поръсете го със сол, сложете отгоре маслото, начупено на бучки, пуснете 2 листчета дафинов лист и залейте с 1 ч.ч. вода. Захлупете с капака и сложете тенджерата във фурната. Включете фурната на 200 градуса и задушавайте месото за около час.

Измийте ориза и го залейте с 3 ч.ч. вода. Варете го до полуготовност. Свалете го от огъня и го овкусете с 1 ч.л. универсална подправка, 1/2 ч.л. черен пипер и сол на вкус. Разбъркайте добре.

В дълбок съд загрейте олиото и задушете в него рендосаните предварително лук, моркови и домати. Прибавете брашното, червения пипер и зеленчуковата подправка.

Разбъркайте добре и прибавете пилешкото месо заедно с образувалото се бульонче. Налейте около 500 мл вода, посолете, ако е необходимо, и оставете ястието да къкри около 15–20 минути под капак.

При сервиране сложете в чинията късчета месо, залейте ги с част от соса и гарнирайте с готовия ориз.

Пожелание добавете ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар