Картофено руло с интересна плънка

03/04/2017
Анелия Цонева
отАнелия ЦоневаПомощник Готвач91175161
"Основно кулинарно правило - колкото по-вкусна е плънката, толкова по-хубаво е рулото "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо377
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите с кората до пълната им готовност. Изплакнете със студена вода, за да спрете готвенето, обелете кората и намачкайте картофите. Оставете ги да изстинат напълно и прибавете яйцето и солта. Размесете хубаво с ръка да се получи гладка консистенция.

Нарежете лука на ситно и в тиган запържете с краве масло. Добавете каймата и нарязаните на кубчета гъби, кимиона и черния пипер. Оставете плънката да изстине напълно. Намажете дъното и стените на подходящ съд за печене /аз използвам силиконова форма за кекс/ с краве масло.

Разстелете равномерно част от картофената смес като оформите в средата кладенче, достатъчно да събере плънката. Изсипете плънката и захлупете с остатъка от картофите.

Изравнете и печете на 200 градуса докато се получи кафява коричка. Извадете от формата, когато рулото е напълно изстинало. Поднесете със свежа зелена салата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар