Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Солено Руло»Картофено руло с интересна плънка

Картофено руло с интересна плънка

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924031492371
Картофено руло с интересна плънка2 / 2
03/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Основно кулинарно правило - колкото по-вкусна е плънката, толкова по-хубаво е рулото"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • яйца - 1 бр.
  • кайма - 200 г
  • гъби - 50 г
  • лук - 1 глава
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • масло - 2 с.л.
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите с кората до пълната им готовност. Изплакнете със студена вода, за да спрете готвенето, обелете кората и намачкайте картофите. Оставете ги да изстинат напълно и прибавете яйцето и солта. Размесете хубаво с ръка да се получи гладка консистенция.

Нарежете лука на ситно и в тиган запържете с краве масло. Добавете каймата и нарязаните на кубчета гъби, кимиона и черния пипер. Оставете плънката да изстине напълно. Намажете дъното и стените на подходящ съд за печене /аз използвам силиконова форма за кекс/ с краве масло.

Разстелете равномерно част от картофената смес като оформите в средата кладенче, достатъчно да събере плънката. Изсипете плънката и захлупете с остатъка от картофите.

Изравнете и печете на 200 градуса докато се получи кафява коричка. Извадете от формата, когато рулото е напълно изстинало. Поднесете със свежа зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: