Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Шницели със зелен лук

Шницели със зелен лук

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Шницели със зелен лук2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Към тези свежи шницели как ще вървят едни задушени пресни картофки и студена биричка"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • яйца - 3 бр.
  • газирана вода - 100 мл
  • зелен лук - 2 връзки
  • магданоз - на вкус
  • черен пипер
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • сол
  • брашно - 150 г
  • чубрица
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размесете половин кг кайма с яйца и сода. Подправете с нарязания на ситно зелен лук. Измийте и нарежете магданоза.

Добавете сода бикарбонат. Овкусете със сол, добавете и подправките. Размесете с брашно, за да се получи гъста каша.

Включете котлона на 7 (от 9), сгорещете олиото и започнете да добавяте шницелите с голяма лъжица и разстилайте.

Като се запържат от едната страна до златисто ги обърнете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: