Начин на приготвяне
Тортена форма с подвижно дъно с диаметър 20 см; 1 ч.ч. - 200 г
В блендер се смилат бисквитите. Маслото, разтопено и на стайна температура, се прибавя и се завърта за 2-3 оборота, до хубаво смесване.
Бисквитената смес се изсипва в тортената форма, дъното се заглажда с дебела чаша, а отстрани се прави борд. Оставя се в хладилник.
Сметаната се разбива до твърди върхове. Прибавя се и кондензираното мляко и се разбърква с шпатула. Към сместа се прибавят парчетата ананас, кокосът, лимоновият сок, черешите, нарязани на половинки, смлените орехи.
Сместа се изсипва върху бисквитения блат, заглажда се.
Отгоре по желание се шприцоват розички от сметана и се поставя във всяка розичка по една череша Мараскино. Оставя се в хладилник най-малко за 4 часа. Сервира се на тортени парчета.
Милионерският пай е готов.
Череши Мараскино се приготвят лесно още през пролетта: череши - 500 г; алкохол минимум 42 % - 400 мл; захар 100 г; вода - 150 мл
Подбират се твърди череши с дръжките. Всяка череша се набожда с игла. От водата и захарта се приготвя сироп, който трябва да ври около 10-12 мин. Плодовете се подреждат плътно в буркан и се заливат с горещия сироп. Затварят се плътно и преседяват така за 1 нощ.
След това се заливат с алкохола, отново се затварят плътно и така се оставят за около 2 месеца. След това време черешите вече са готови за ползване. Те са с прекрасен вкус и трябва да са силно хрупкави.
Забележка: Ползвала съм готови череши Амарена.
Много лесен и бърз пай с прекрасен лек кисело-сладък вкус на ананас, кокос и хрупкава череша и допълнение от нежна сметана.
Източник: Delicious Food