Милионерски пай

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Милионерски пай
Снимка: marcheva14
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Вкус за милиони, оттам и името - милионерски пай"

Необходими Продукти

  • кондензирано мляко - 1 кутия (397 г)
  • лимонов сок - 1 лимон
  • кокос - 60 г
  • ананас - 200 г парчета на кубчета изцедени от компот
  • череши - 1 ч.ч. Мараскино
  • орехи - 1 ч.ч. смлени на по - едри парченца
  • сметана - 200 мл висок процент, животинска
  • бисквити - 175 г Petit Beurre
  • масло - 100 г разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тортена форма с подвижно дъно с диаметър 20 см; 1 ч.ч. - 200 г

В блендер се смилат бисквитите. Маслото, разтопено и на стайна температура, се прибавя и се завърта за 2-3 оборота, до хубаво смесване.

Бисквитената смес се изсипва в тортената форма, дъното се заглажда с дебела чаша, а отстрани се прави борд. Оставя се в хладилник.

Сметаната се разбива до твърди върхове. Прибавя се и кондензираното мляко и се разбърква с шпатула. Към сместа се прибавят парчетата ананас, кокосът, лимоновият сок, черешите, нарязани на половинки, смлените орехи.

Сместа се изсипва върху бисквитения блат, заглажда се.

Отгоре по желание се шприцоват розички от сметана и се поставя във всяка розичка по една череша Мараскино. Оставя се в хладилник най-малко за 4 часа. Сервира се на тортени парчета.

Милионерският пай е готов.

Череши Мараскино се приготвят лесно още през пролетта: череши - 500 г; алкохол минимум 42 % - 400 мл; захар 100 г; вода - 150 мл

Подбират се твърди череши с дръжките. Всяка череша се набожда с игла. От водата и захарта се приготвя сироп, който трябва да ври около 10-12 мин. Плодовете се подреждат плътно в буркан и се заливат с горещия сироп. Затварят се плътно и преседяват така за 1 нощ.

След това се заливат с алкохола, отново се затварят плътно и така се оставят за около 2 месеца. След това време черешите вече са готови за ползване. Те са с прекрасен вкус и трябва да са силно хрупкави.

Забележка: Ползвала съм готови череши Амарена.

Много лесен и бърз пай с прекрасен лек кисело-сладък вкус на ананас, кокос и хрупкава череша и допълнение от нежна сметана.

Източник: Delicious Food

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка: