Начин на приготвяне
Докато приготвяме тестото, загряваме фурната на 180 градуса. Подготвяме и тавите за печене, като ги покриваме с хартия за печене. В голяма купа смесваме и пресяваме брашното, бакпулвера, содата и солта.
В друга купа двата вида захар и маслото се разбиват с миксер на висока скорост, докато сместа стане пухкава. Добавят се и яйцата едно по едно. Разбиваме до хомогенна смес.
Степента на миксера се намалява и се добавят постепенно ванилията, брашното и овесените ядки. Спираме миксера и добавяме шоколадовия чипс и натрошените орехови ядки, като бъркаме с дървена шпатула.
От тестото се оформят топчета и се редят на разстояние 7 см една от друга. Пекат се около десет минути или докато станат светлокафяви. След като се опекат се оставят в тавата за да се охладят. След това се вадят от тавата.