Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Турска пица»Лахмаджун с лаваш

Лахмаджун с лаваш

Лахмаджун с лаваш
Снимка: Габриела Цулин
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
18 мин.
Порции
1
"Внесете екзотика на трапезата и вие с Лахмаджун с лаваш!"

Необходими Продукти

  • лаваш - 1 хлебче, пълнозърнест
  • кайма - 200 грама, телешка
  • кашкавал - 50 грама, крави
  • яйца - 1 бр.
  • лютеница - 2 супени лъжици, домашна
  • черен пипер - 1/2 чаена лъжичка
  • сол - 1/2 чаена лъжичка, келтска
  • кимион - 1/4 чаена лъжичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете всички продукти за гарниране на турската пица (кайма, яйце, настърган кашкавал, лютеница, черен пипер, кимион, келтска сол) в дълбока купа и разбъркайте добре до образуване на хомогенна смес. След това намажете едно хлебче пълнозърнест лаваш с плънката.

Прехвърлете върху лист хартия за печене и преместете във фурната.

Печете лахмаджуна на 200 градуса за 7-8 минути.

Извадете и поръсете с пресен магданоз и чили на прах пицата с кайма.

Приятен апетит!

Внесете екзотика на трапезата и вие с Лахмаджун с лаваш!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Самите продукти нямат нищо общо с лахмаджун
23.07.2023 14:42