Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Гювеч със зелен фасул и тиквички

Гювеч със зелен фасул и тиквички

Гювеч със зелен фасул и тиквички
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Хапнете си хубаво от зеленчуковия гювеч, сега ви е паднало"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр.
  • зелен фасул - 1 консерва
  • тиквички - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио - 80 г
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • червен пипер - 1 с.л.
  • целина - 1 с.л. нестъргана
  • дафинов лист - 2 - 3 листчета
  • сол - на вкус
  • вода - около 800 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете една тавичка и в нея поставете обелените и нарязани на едри парчета картофи, тиквички, лук, домати и чушки.

Отцедете зеления фасул от водата и него прибавете към зеленчуците.

Поръсете с нарязан на дребно чесън и рендосана целина.

Прибавете и останалите подправки - черен пипер на зърна, червен пипер, дафинов лист и сол на вкус.

Налейте олиото, разбъркайте добре и залейте с топла вода, толкова, че да се покрият зеленчуците.

Поставете тавичката със зеленчуковия гювеч в загрята фурна и гответе на 220°C за около 40 минути.

Така приготвен, този гювеч със зелен фасул и тиквички е много лек и е чудесно лятно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: