Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Супа от тиквички и зелен фасул

Супа от тиквички и зелен фасул

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Супа от тиквички и зелен фасул
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • зелен фасул - 11/2 ч.ч., замразен
  • лук - 1 бр. кромид
  • царевица - 3 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз - 1 бр., корени + 2 с.л. пресен
  • копър - няколко пресни стръка за аранжиране
  • растителна мазнина - 2 с.л.
  • вода - 6 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • За застройката
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л., 1 %
  • лимони - 1 ч.л., сока от плода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и почистени тиквички и моркови нарязваме на малки кубчета.

В растителната мазнина сотираме лука и моркова.

След като зеленчуците се задушат, прибавяме тиквичките, зеления фасул и корени магданоз.

Заливаме с гореща, леко подсолена вода и на бавен огън сваряваме зеленчуците до готовност.

Към края на топлинната обработка прибавяме царевицата и магданоза.

Супата се застройва с разбитите жълтъци, кисело мляко и лимоновия сок.

Овкусяваме с черен пипер и поднасяме супата от тиквички поръсена с пресен копър.

Гарнираме задължително с една малка филия черен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: