Пълнено агнешко за курбан

ЛидияЛидия
Новак
1716048
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.
Порции
16
"За курбан, за празник или просто когато съберете семейството на обяд - това е вашата рецепта за вкусна агнешко месце"

Необходими Продукти

  • агне - гръдният кош на домашно отгледано агне + дреболиите
  • лук - 2 - 3 глави зрял
  • зелен лук - 8 - 10 стръка
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • гъби - 500 г
  • ориз - 500 г
  • доматено пюре - 1/2 компотен буркан
  • олио
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • девесил - пресен
  • джоджен - пресен
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка изсипвате 2-3 ч.л. сол, 2 с.л. червен пипер, 2-3 щипки черен пипер, 3-4 с. л. олио и ситно нарязани пресен девесил и джоджен, хубаво ги смесвате. С тази смес намазвате обилно месото от двете страни и го поставяте в подходяща голяма тава.

Плънката се прави - в дълбок тиган първо запържвате дреболиите и гъбите, след това прибавяте лука и морковите, за да се задушат. След това изсипвате 400 мл вода, червен пипер, 1 с. л. сол и ориза.

Разбърквате докато оризът поеме водата и добавяте доматеното пюре, а накрая слагате подправките - черен пипер, пресен девесил и джоджен.

Пълните агнето с плънката и зашивате с конец. Поставяте в тавата месото и пълните почти до горе с вода тавата. Покривате с фолио за печене на месо тавата и поставяте във фурната да се пече за 3-4 часа на 180-200 градуса.

Сервирате на порции докато е топло и подходящо да се консумира със зелена салата.

Добър апетит! Пълненото агнешко за курбан е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Добра рецепта, но гласувам с 4-ка и ще се аргументирам веднага, аз не бих добавила доматено пюре или домати, също така и морков, пресен лук ще сложа около 3 връзки. Всичко друго ще добавя в плънката.
05.04.2017 18:42
2
1