Джолан гулаш

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
29/04/2012
"Поднесете това уханно ястие на хората, които обичате и техните усмивки ще бъдат най-голямата отплата за усилията ви "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 603
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки, оваляйте ги в брашното и го запържете в загретия зехтин, докато си смени цвета.

Извадете го и в същата мазнина запържете лука, скълцания чесън и чушките, нарязани на ивички.

Запържете ги на 5 минути и добавете пак месото. Прибавете червеният пипер и доматеното пюре и разбъркайте за 1-2 минути.

Следват доматите, виното и гъбения бульон, разтворен в 300 мл гореща вода. Сложете капака и оставете да къкри около 1, 5 часа.

Щом месото е сготвено, овкусете със сол и пипер на вкус и разбъркайте със сметаната и магданоза. Може да поднесете Джолан гулаша в издълбано хлебче.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
veni
veni
20.07.2012 16:55
вкусничко стана,харе са ми
0
0