Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Толстолоб с гъби

Толстолоб с гъби

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Толстолоб с гъби
Снимка: Зина
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • толстолоб - 1 кг филе, нарязано на порционни парчета
  • лук - 3 глави, нарязани на шайби
  • гъби печурки - 500 г (по - дребни)
  • кисели краставички - 6 бр.
  • олио - 1/2 к. ч.
  • лимон - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр. за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парчетата от рибата се поръсват със сол, черен пипер и обилно се намазват с олио.

В предварително намазана с олио тавичка се нареждат равномерно парчетата риба, между тях целите гъби, а върху самото филе нарязания на шайби кромид лук и нарязаните на лентички кисели краставички.

Поръсва се цялото ястие със ситно нарязания магданоз и олио. Най накрая се подрежда отгоре и нарязания на колелца лимон.

Изпича се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути.

Сервирайте изпеченото филе с гарнитура от гъбите, лука и киселите краставички. По желание може да добавите картофена салата и резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: