Начин на приготвяне
Млякото се сварява със захарта и ванилията
Белтъците се разбиват на много гъста пяна ( на сняг) и с помощта на чаена чинийка се сипват във врящото мляко. Сварените белтъци се изваждат и отделят.
Жълтъците се размиват с брашното и внимателно се смесват с млякото, в което сме варили белтъците. Поставя се на тих огън и постоянно се бърка, докато се сгъсти.
В една дълбока голяма чиния се нарежда ред бисквити. Налива се ред от горещия крем. Така се редува, кат най-отгоре трябва да има крем. Върху него се нарежда свареният белтък, който се гарнира с вишнево или малиново сладко. Изстудява се много добре.
Желателно е да се приготви 1 ден преди сервирането. Сервира се цял на масата, като се реже на триъгълни парчета, които са много ефектни и с разкошен вкус.
Коментари