Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Крем карамел с ром и силно кафе

Крем карамел с ром и силно кафе

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844742863
Крем карамел с ром и силно кафе
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Крем Карамел, какъвто не сте и сънували"

Необходими Продукти

  • За карамела
  • вода - 3 с.л.
  • захар - 2 ч.ч.
  • За крема
  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • кафе - 1 ч.ч. силно
  • захар - 1 ч.ч.
  • ром - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме водата и захарта да се карамелизират на умерен огън. Яйцата и захарта ги разбиваме с миксер, след което се прибавят кафето и ромът.

В по-широка тавичка се изсипва половината карамел и се прибавя сместа за крема. Пече се на водна баня на около 180 градуса.

С втората половина от карамела се прави карамелена клетка - сложете 1 чаша захар и малко вода в подходящ съд на котлона, така ще се карамелизира постепенно, без да прегори.

Вземете голяма метална купа и я намажете с масло. Върху нея, с помощта на лъжица, на тънка нишка оформете клетката, като изливате по малко от карамела. Когато карамелът изстине, отделете го от купата.

Изпечения и изстинал крем карамел се обръща в подходящ съд и се украсява с карамелената клетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: