Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Постни ванилови кифлички Цветя

Постни ванилови кифлички Цветя

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7704k1k3k11
Постни ванилови кифлички Цветя
Снимка: Рая Андонова
2 / 6
10/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Гарантираме, че ще ви са усладят, а и са подходящи за пости"

Необходими Продукти

  • оризово мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 4 с.л.
  • олио
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 ампула
  • суха мая - 1 пакетче (7 г)
  • брашно - 3 ч.ч.
  • пълнеж
  • оризово мляко - 300 мл + още малко
  • захар
  • пудинг - 1 пакетче ванилия Dr. Oetker (за 500 мл мляко)
  • захарен сироп
  • захар - малко
  • вода - малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се сухите съставки и отделно течните. Замесва се тесто и се оставя на топло да удвои обема си. След това се премесва и се оставя отново.

В малко мляко се разтваря пудингът. На котлона се слагат 300 мл от млякото и като започне да завира, се изсипва нишестето. Разбърква се енергично, докато стане гъст крем. Сваля се от котлона и се оставя да изстине. От време на време не разбърква да не хване коричка.

Готовото тесто се разделя на 12 части. Всяка от тях се разточва като малка питка, а в средата се поставя по 1 с.л. от изстиналия крем. Правят се няколко разреза от крема навън, разрязаната част се повдига и краищата се залепят (пълнежът да остане вътре).

Обръща се наопаки - със залепеното надолу, и се натиска малко. Разточва се леко. С нож се правят няколко разреза почти до средата на кифличката. Всяка разрязана част се завърта с пълнежа нагоре и леко се сплесква. Така се образуват цветенцата.

Нареждат се на хартия за печене и дори за по-лесно може направо там да се моделират. Поставят се в топла фурна и се пекат на 160 градуса първо отдолу 5 минути, а след това още 10 отгоре и след това се усилва за още 15-20 минути на 180 градуса.

Топлите кифлички се намазват със захарен сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: