Бургундско печено

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Бургундско печено2 / 2
30/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8-10

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 2, 5 кг от плешка
  • подправки - 1 връзка зелени, за супа
  • лук - 2 глави
  • олио - 4 с.л.
  • червено вино - 500 мл силно бургундско
  • хвойна - плодове
  • карамфил - 7 зърна
  • розмарин - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • бульон - 250 мл
  • бахар - на вкус
  • дафинов лист - 7 листа
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Говеждото месо се накисва в марината, приготвена от червеното вино и всички подправки на вкус заедно с подправките за супа - пащърнак, магданозени корени, целина. Покрийте съда и оставете за 1 нощ.

След това отцедете говеждото и хубаво го натъркайте със сол, червен- и черен пипер. Загрейте олиото в подходящ тиган и запържете месото с едната глава лук, нарязана на полумесеци. Оставете да се запържи за няколко минути и прехвърлете в тава. Добавете и останалия нарязан лук и наситнените зелении. Сложете да се пече на 175 градуса за около 2 часа.

След това увийте месото във фолио и сложете в топлата загасена фурна. Всичко останало от тавата пасирайте на гладък сос, като добавите бульона. Овкусете соса със смлян черен пипер и сол.

Поднесете бургундското печено, нарязано на тънки филии и полято със соса.

Печеното сервирате нарязано на тънки филийки и полято със сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: