Начин на приготвяне
Говеждото месо се накисва в марината, приготвена от червеното вино и всички подправки на вкус заедно с подправките за супа - пащърнак, магданозени корени, целина. Покрийте съда и оставете за 1 нощ.
След това отцедете говеждото и хубаво го натъркайте със сол, червен- и черен пипер. Загрейте олиото в подходящ тиган и запържете месото с едната глава лук, нарязана на полумесеци. Оставете да се запържи за няколко минути и прехвърлете в тава. Добавете и останалия нарязан лук и наситнените зелении. Сложете да се пече на 175 градуса за около 2 часа.
След това увийте месото във фолио и сложете в топлата загасена фурна. Всичко останало от тавата пасирайте на гладък сос, като добавите бульона. Овкусете соса със смлян черен пипер и сол.
Поднесете бургундското печено, нарязано на тънки филии и полято със соса.
Печеното сервирате нарязано на тънки филийки и полято със сос.