Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Месо по френска рецепта

Месо по френска рецепта

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Месо по френска рецепта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Всичко, което сте чували за Френската кухня, е вярно! Храната име е великолепна и ето го и поредното доказателство"

Необходими Продукти

  • месо свинско - 1 кг
  • картофи - 8 бр. средни
  • лук - 3 глави големи
  • кашкавал - 100 г
  • майонеза - 200 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 50 мл
  • розмарин - 1 ч.л.
  • горчица - 3 с.л.
  • кетчуп - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на тънки пържоли и ги начукайте с чукче през найлоново фолио за кратко. Посолете ги, поръсете с черен пипер на вкус, добавете горчицата и много добре ги масажирайте с ръце. Оставете ги настрани до момента, в който ще ви потрябват.

Нарежете обеления лук първо на две равни части, а после на тънки полумесеци и смесете добре с майонезата и настъргания кашкавал на паста.

Настържете картофите (може и на много тънки филийки) , посолете и поръсете с черен пипер на вкус, поставете ги на дъното на намазана с олиото тава, разпределете ги равномерно.

Поръсете с розмарин и върху тях подредете на един слой пържолите.

Намажете месото отгоре с кетчупа, а върху него разпределите на тънък слой лучената паста. Оформеното ястие печете в предварително нагрята на 180 градуса за около 40 минути до златисто кафява коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: