Неустоима крем пита

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Неустоима крем пита5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Помните ли вкуса на крем-питата от едно време в сладкарниците. Тази е точно такава"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • бутер тесто - 600 г
  • За крема
  • прясно мляко - 1 ½ л
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • пудинг - 2 бр. ванилия д - р Йоткер
  • нишесте - 150 г царевично
  • масло - 120 г
  • За поръсване
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чаената чаша е с вместимост 240 мл, тавата е с размери: 32/20/7, за по-добър резултат по възможност използвайте тавичка с дължина 25-27 см. Направете крема, като в тенджерка сипете 1 литър от млякото заедно със захарта. Поставете на котлона и загрейте до кипване.

В купа сипете останалото мляко и разтворете пудингите и нишестето в него. Разбъркайте до получаване на еднородна смес подобна на кашичка. Когато млякото кипне бавно на тънка струя изсипете сместа и разбърквайте непрекъснато до сгъстяване и получаване на гъст гладък крем.

Махнете от котлона, нарежете маслото на парчета и го добавете към горещия крем заедно с ванилията. Разбъркайте до разтопяване на маслото. Покрийте крема с фолио и оставете да се охлади.

Подгответе блатовете, като разточите леко бутер тестото. Разрежете го на две еднакви части, като може да подложите тавичката и да разрежете по очертанията ѝ. Ако ползвате по-малка тавичка, намалете и количеството бутер тесто на 400 г.

Сложете хартия за печене върху решетката на скарата. Вземете вилица и направете няколко бода с нея върху едната половина от тестото, така че при печене да не се издуе много (моето и надупчено се наду).

Прехвърлете го върху скарата. Другата половина разрежете по дължина наполовина, след което разрежете на приблизително еднакви парчета. Направете на всяко парче пак няколко бода с вилицата и ги поставете върху хартията на металната скара до цялото парче тесто.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете тестото за около 12 минути до златисто. Извадете и оставете да се охладят.

Вземете тавичката и сложете цялото парче бутер тесто, отгоре изсипете целия крем и изравнете.

Най-отгоре подредете разрязаните парчетата тесто, като леко ги натиснете в крема. Оставете крем питата да се охлади и приберете в хладилник за минимум 6 часа, за да може да стегне. Накрая поръсете крем питата с пудра захар и разрежете.

Рецептата за Неустоимата крем пита е адаптирана от кулинарния блог Ossigeno.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: