Начин на приготвяне
Чаената чаша е с вместимост 240 мл, тавата е с размери: 32/20/7, за по-добър резултат по възможност използвайте тавичка с дължина 25-27 см. Направете крема, като в тенджерка сипете 1 литър от млякото заедно със захарта. Поставете на котлона и загрейте до кипване.
В купа сипете останалото мляко и разтворете пудингите и нишестето в него. Разбъркайте до получаване на еднородна смес подобна на кашичка. Когато млякото кипне бавно на тънка струя изсипете сместа и разбърквайте непрекъснато до сгъстяване и получаване на гъст гладък крем.
Махнете от котлона, нарежете маслото на парчета и го добавете към горещия крем заедно с ванилията. Разбъркайте до разтопяване на маслото. Покрийте крема с фолио и оставете да се охлади.
Подгответе блатовете, като разточите леко бутер тестото. Разрежете го на две еднакви части, като може да подложите тавичката и да разрежете по очертанията ѝ. Ако ползвате по-малка тавичка, намалете и количеството бутер тесто на 400 г.
Сложете хартия за печене върху решетката на скарата. Вземете вилица и направете няколко бода с нея върху едната половина от тестото, така че при печене да не се издуе много (моето и надупчено се наду).
Прехвърлете го върху скарата. Другата половина разрежете по дължина наполовина, след което разрежете на приблизително еднакви парчета. Направете на всяко парче пак няколко бода с вилицата и ги поставете върху хартията на металната скара до цялото парче тесто.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете тестото за около 12 минути до златисто. Извадете и оставете да се охладят.
Вземете тавичката и сложете цялото парче бутер тесто, отгоре изсипете целия крем и изравнете.
Най-отгоре подредете разрязаните парчетата тесто, като леко ги натиснете в крема. Оставете крем питата да се охлади и приберете в хладилник за минимум 6 часа, за да може да стегне. Накрая поръсете крем питата с пудра захар и разрежете.
Рецептата за Неустоимата крем пита е адаптирана от кулинарния блог Ossigeno.