Начин на приготвяне
Козунакът се накъсва на хапки и се поставя в подходяща форма (най-добре с откопчаващ се ринг, диаметър 26-28 см.).
От прясното мляко се отделя 1 ч.ч. В него се разтваря нишестето, а останалото мляко се поставя на котлона, заедно със захарта да заври.
Като кипне млякото, към него с непрекъснато бъркане се добавя разтвореното нишесте. Като се сгъсти се отстранява от огъня. Към начупения козунак се добавя от сладкото на няколко места.
По желание може да добавите и парчета шоколад или течен шоколад. Залива се с крема и внимателно се обърква, за да се напоят всички парчета с крем.
Изравнява се отгоре и се поръсва с пръчици или настърган шоколад. Престоява няколко часа и се консумира с чаша кафе или мляко с какао за децата.