Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Огретен»Огретен от леща с овесени ядки

Огретен от леща с овесени ядки

Огретен от леща с овесени ядки1 / 2
13/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава нарязан
  • целина - 2 стръка нарязана
  • печурки - 200 г нарязани
  • червена леща - 250 г
  • зеленчуков бульон - 600 мл
  • овесени ядки - 100 г
  • кашкавал - 100 г настърган твърд
  • лют червен пипер - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука и целината в сгорещения зехтин за около 5 минути.

Изсипете нарязаните гъби в тигана и запържете за още 5 минути.

Добавете лещата и залейте с 500 мл вода от бульона, подгрейте до кипване и след това намалете котлона.

Варете около 20 минути, докато омекне. Ако е необходимо, долейте още бульон.

Загрейте фурната на 220 градуса. Смесете овесените ядки с настъргания кашкавал и лютия червен пипер. Овкусете сварената леща със сол и черен пипер и я пресипете в плитък съд за печене.

Разпределете сместа от овесени ядки и кашкавал върху сварената леща и запечете за около 10 минути, докато коричката стане хрупкава и златиста.

Сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: