Начин на приготвяне
Активираме маята с малко топло мляко, захар и брашно. Яйцата разбиваме с захарта до пълното ѝ разтапяне, добавяме и останалото мляко.
Настъргваме на ситно ренде само външната част на кората от лимона, стискаме и малко сок в тестото.
Пресяваме брашното и прибавяме двете смеси, започваме да месим, като постепенно прибавяме от стопената мазнина. Хубаво омесеното тесто покриваме с фолио и оставяме да втаса на топло.
Оформяме малки топки от тестото, след което на намазан плот с олио всяка разточваме на заоблен триъгълник, с ролер за тесто, оформящ решетка, притискате острата част на триъгълника, слагате по малко сладко или конфитюр и навивате.
От снимките ще придобиете по ясна представа на направата на кифличките.
Оставяте да втасат, мажете с разбития жълтък с мляко, посипвате с захар и печете в загрята фурна на 170 градуса.