Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Крем карамел с козунак

Крем карамел с козунак

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Крем карамел с козунак
Снимка: Мария Симова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Ммм...перфектната рецепта, с която ще оползотворите няколко парчета сух козунак след празника"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 ампула есенция
  • козунак - 1 бр. малък, сух
  • за карамела
  • захар - 4 с.л.
  • вода - 1 ч.л.
  • масло - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с карамела - във форма добавете захарта с водата и поставете върху нагрят котлон и разтопете до желания от вас цвят на карамела.

Оставете да се втвърди и охлади напълно и намажете формата с масло равномерно.

В дълбока купа разбийте с миксер, яйцата със захарта, добавете ванилията и на тънка струя добавете студеното мляко.

Начупете козунака на малки хапки във формата и полейте с крема бавно и равномерно.

Поставете формата в друг по-широк съд със студена вода, включете фурната на 150 градуса и печете до готовност на крема за около 1 час.

Изключете фурната и оставете тавата в нея, без да вадите, докато се поохлади, обърнете крем карамела в подходяща чиния и оставете да се охлади напълно, сервирате студен.

Крем карамелът с козунак е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: