Начин на приготвяне
Първо ще мариноваме пилето. Измиваме пилешкото месо го оставяме да се изцеди от водата.
Магданоза го измиваме и нарязваме на ситно. Лука го изчистваме и нарязваме на много много ситно. Пилето го слагаме в дълбок съд и към него прибавяме магданоза, лука, олиото, солта и соевия сос. Разбъркваме добре, за да може хубаво да попаднат подправките навсякъде.
Слагаме съда в плик или под капак и оставяме за 1 час в хладилник, за да може месото хубаво да се овкуси, поемайки подправките.
Преди да извадим пилето, си подготвяме продуктите. Измиваме и нарязваме гъбите на шайби.
Заквасената сметана я разбиваме със прясното млякото. Сирената режем на парченца.
Редим в тенджера пилето и отгоре слагаме всички продукти - гъбите, топеното сирене, парченцата сушеница и синьото сирене. Отгоре заливаме със разбитата в мляко сметана.
Ако готвите във йенска тенджера, след като я сложите, пуснете фурната, за да не се спука стъклото.
Печем на 190-200 градуса до готовност на месото/ 50-60 мин/.
Хубаво е, след като месото пусне мазнината си, да извадите тенджерата и да разбъркате.
Разбърквайте поне 2-3 пъти, докато се готви, по този начин ще проверявате кога е готово месото и няма да се захване за дъното сосът.
Месото става много ароматно, а сосът е невероятен на вкусен.
За гарнитура е изключително подходящ варен ориз, а ако е кафяв - още по- добре.
Коментари