Начин на приготвяне
Разтопете маслото в голяма тенджера. Добавете лука и го задушете за 3 минути.
Накъсай те карфиола на цветчета, отделете около 100 г от тях и останалите добавете в тенджерата заедно с млякото, бульона и дафиновия лист.
Оставете да заври, след това намалете котлона и варете на слаб огън 10 минути.
Загрейте олиото в тиган с незалепващо покритие. Накъсайте останалия карфиол на съвсем малки цветчета и го запържете за 5 минути, докато леко се зачерви.
Извадете дафиновия лист и пасирате супата. Добавете сол и черен пипер. Подгрейте отново, но внимавайте да не заври.
Свалете супата от котлона, добавете настърганото сирене и разбъркайте за да се разтопи.
Сипете в купички, а отгоре поръсете със задушените цветчета карфиол и нарязан магданоз.