Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Хлебен пудинг със сирене и лук

Хлебен пудинг със сирене и лук

Хлебен пудинг със сирене и лук2 / 2
14/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"За приготвянето на вкусна вечеря не е нужно кой знае колко - малко хляб, яйца и вкусна тайна, която ще ви разкрием"

Необходими Продукти

  • хляб - - 350 г
  • прясно мляко - 600 мл
  • яйца - 3 бр.
  • лют червен пипер - 1 щипка
  • ементал - 100 г Сирене настъргано
  • праз - 2 стръка тънко нарязани
  • зелен лук - 2 стръка нарязани на тънко
  • пармезан - 2 с.л. настърган
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете хляба на кубчета и ги накиснете в млякото за около 15 минути.

Загрейте фурната на 180 градуса. Разбийте яйцата с лютия червен пипер и овкусете със сол и черен пипер. Добавете Ементала, праза и зеления лук и разбъркайте.

Прехвърлете яйчната смес при хляба и млякото. Разбъркайте внимателно и изсипете всичко в намаслена тава с вместимост 2 литра.

Поръсете с настъргания пармезан и печете 30 минути, докато пудингът омекне и коричката стане хрупкава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: