Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешки котлет с тиквички и пресни картофи

Агнешки котлет с тиквички и пресни картофи

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844622876823
Агнешки котлет с тиквички и пресни картофи1 / 2
20/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешки котлети - 4 бр. (1 кг)
  • тиквички - 400 г
  • картофи - 300 г пресни
  • маслини - 80 гчерни
  • пресен лук - 2 връзки
  • див чесън - 1 връзка
  • мащерка - 1 ч.л.
  • зехтин - 40 мл
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - за сотиране на зеленчуците
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите ги овкусяваме със сол и пипер и ги овалваме в мащерката. Запържваме ги хубаво от всички страни в тиган със зехтина и ги печем във фурна при температура 180°С около 7-8 минути в зависимост от дебелината им, така че месото да остане леко розово.

Предварително обелените и сварени картофи и тиквичките ги режем на кубчета, маслините и лука ги режем на ситно. Доматът го обелваме, режем го на парчета и го добавяме към останалите зеленчуци.

Всичко го слагаме в тигана и го сотираме. Овкусяваме го със сол и черен пипер и накрая добавяме накълцаният див чесън.

Сервираме го, като в чинията оформим канапе от зеленчуците и отгоре слагаме котлета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: