Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Пресни картофи с бекон, тиквички и сметана

Пресни картофи с бекон, тиквички и сметана

Пресни картофи с бекон, тиквички и сметана
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Пресни картофки, които се намират във вкусна и ароматна компания"

Необходими Продукти

  • пресни картофи - 1 кг малки
  • пилешки бульон - 200 мл
  • бекон - 3 ленти
  • тиквичка - 1 бр.
  • масло - 40 г
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • готварска сметана - 100 г
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • копър
  • риган
  • смрадлика
  • кашкавал - 50 г ползвах за тост
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се пресните картофки, едрите се режат на две, малките остават цели с кората.

Намазва се тава с масло и нареждаме картофките, поръсваме с риган, сол, смрадлика, копър, сол.

Разтваря се бульонът в 200 мл гореща вода и сипваме при картофите. Печем в загрята фурна 200 градуса около 25-30 минути, докато омекнат.

В тиган с малко олио се запържва нарязани ленти бекон, тиквичка, обелена и нарязана на кубчета. Поръсват се с малко сол, черен пипер и копър.

Изваждам бекона, сипвам 1-2 с.л. вода и задушавам още малко тиквичката. Бекон и тиквичка се разпределят върху картофите.

Разбиват се яйцата, добавям готварската сметана и нарязани парченца от кашкавала. Заливаме картофките и връщаме във фурната да се запече още 20 минути на 200 градуса.

Сервираме топли със зеленчуци.

Рецептата е от кухнята на Еlti.

Добър апетит, опитайте няма - да сгрешите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: