Обезмаслена и безсолна домашна извара

РАГРАГИноватор32813112
15/04/2017
"Извара за всички, които предпочитат да си я приготвят сами!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 130
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме прясното мляко. Докато изстива, отделяме с лъжица каймака още щом се образува и така, докато спре да образува каймак.

Връщаме го на котлона и затопляме. Добавяме киселото мляко и го разтваряме вътре. Като заври, намаляме котлона и изчакваме да се пресече.

Дърпаме настрана и изчакваме да изстине.

Прецеждаме през тензух и консумираме домашната извара или съхраняваме в хладилник 2-3 дни.

От литър мляко се получи около 200-250 г извара.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар