Начин на приготвяне
Предварително си нарежете всички продукти на не много едро.
Загрейте олиото и добавете лука, след 2-3 минути добавете на веднъж магданоза, джоджена и чесъна. Когато усетите аромата на чесъна, добавете червения пипер и запържете за няколко секунди, внимавайте да не го прегорите.
Веднага добавете нарязаните листа спанак и цвекло. Залейте с гореща вода - около 2 литра, но може да намалите или увеличите количеството, зависи за колко човека се готви.
Оставете така да ври под капак за половин час, за да омекнат хубаво жилките на цвеклото. Посолете на вкус и добавете предварително измития ориз, варете до готовност на ориза.
Тук и една хитринка - когато яденето заври, спрете котлона и оставете под капак - оризът ще се свари без проблеми.
За финал направете варена застройка от жълтъка и киселото мляко.
Супата сервирайте топла, като можете да добавите и лъжица кисело мляко.