Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Шкембе с червен пипер и чесън

Шкембе с червен пипер и чесън

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1115014442
Шкембе с червен пипер и чесън
Снимка: Нина Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
320 мин.
Порции
4
"Мезе за ценители - хапвайте и споделяйте с приятели"

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 1 кг
  • краве масло - 200 г
  • чесън - 5 скилидки
  • червен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре шкембето или за Ваше улеснение можете да купите готово измито шкембе :)

Слагате шкембето в голяма тенджера и наливате студена вода да го покрие и още 2-3 см. Добавяте зърна черен пипер и дафинов лист. В тенджера под налягане става за около 3-4 часа. В обикновена тенджера варите, докато шкембето омекне и е напълно сварено. Като го опитате, шкембето трябва да се дъвче лесно.

Когато шкембето е готово и сварено, го извадете от тенджерата и го отцедете добре от бульона. Като леко се охлади, нарежете шкембето на ивици или на хапки.

В тиган разтопете маслото и сложете нарязаното шкембе. Поръсете със сол на вкус и запържвате, докато парченцата станат златисти. Бъркате често и почти непрекъснато.

Чесънът минава през преса и го добавяте заедно с червения пипер. Запържвате още 1-2 минутки и е готово.

По Ваш вкус можете да добавите настърган кашкавал отгоре, докато шкембето е още горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: