Начин на приготвяне
Измийте добре шкембето или за Ваше улеснение можете да купите готово измито шкембе :)
Слагате шкембето в голяма тенджера и наливате студена вода да го покрие и още 2-3 см. Добавяте зърна черен пипер и дафинов лист. В тенджера под налягане става за около 3-4 часа. В обикновена тенджера варите, докато шкембето омекне и е напълно сварено. Като го опитате, шкембето трябва да се дъвче лесно.
Когато шкембето е готово и сварено, го извадете от тенджерата и го отцедете добре от бульона. Като леко се охлади, нарежете шкембето на ивици или на хапки.
В тиган разтопете маслото и сложете нарязаното шкембе. Поръсете със сол на вкус и запържвате, докато парченцата станат златисти. Бъркате често и почти непрекъснато.
Чесънът минава през преса и го добавяте заедно с червения пипер. Запържвате още 1-2 минутки и е готово.
По Ваш вкус можете да добавите настърган кашкавал отгоре, докато шкембето е още горещо.