Начин на приготвяне
Свинското месо натрийте със сол и черев пипер.
Нарежете червения лук на едри филийки. Чушките нарежете на едри парчета. Гъбите нарежете по дължина с пънчетата. Сухата чушка нарежете на лентички.
Нарежете месото на малки хапки и заедно с гъбите задушете в дълбок тиган с олиото. След това извадете месото и гъбите и в същата мазнина добавете малко готов бульон (разтворен бульон на кубче). Сложете лука, чушките и подправките и задушете в мазнината с бульона). Бульонът може да е зеленчуков.
Започнете да редите гювечето, като на дъното първо се слага половината от лука и чушките, който последно задушихме в бульона. След това сложете сухата чушка, месото с гъбите и отгоре завършете с останалата част от сместта с лука и чушката. Най-отгоре сложете половин червен домат или доматен сок. Слагате капака и печете на 200 градуса около 40 минути.
Когато месото е омекнало, гювечето е готово. Изключвате фурната и слагате парчета кашкавал. Оставяте гювечето във фурната да се разтопи кашкавалът. По желание можете да поръсите и с магданоз.