Агнешки бут с бира и картофки на фурна

Росица КрасимироваРосица КрасимироваПомощник Готвач11923591
05/05/2018
"Ястие, което ще събере цялото семейство около масата - хапвайте с апетит и да ви е сладко "
Приготвяне10 мин.
Готвене140 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 091
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Агнешкият бут се измива хубаво и се намазва със сол и черен пипер от всички страни.

Картофите, морковите и гъбите се нарязват на колелца. Агнешкото бутче се слага в тава, а от страни се редят зеленчуците. Полива се с олиото и се долива бирата.

Завива се тавата с фолио за печене и се пече около 2 часа на 180 градуса.

След 2 часа печене се маха фолиото, поръсва се с червен пипер и агнешкото се полива със образувалия се сос.

Пече се агнешкото още 10-15 мин, докато се запече и хване хрупкава коричка. Това е най-лесно приготвеното агнешко, но пък сочно, крехко, вкусно.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар