Начин на приготвяне
Накълцваме и разфасоваме бута на равни парчета. Отъркваме с повече сол, която трябва да попие в дебелите парчета, чубрица, черен и червен пипер (в голямо количество), джоджен.
Подреждаме парчетата в тава заедно с нарязания зеления лук, доливаме с чаша вода, покриваме с фолио и пъхаме в предварително загрятата фурна. Печем около два часа докато месото се задуши хубаво.
Слагаме по-висока решетка от парти грил или решетката от фурната и подреждаме месото върху нея. Слагаме тава отдолу, над която да се отцежда мазнината и запичаме до хрупкава коричка.
Естествено, може да прескочите момента с решетката. Този начин на приготвяне е за тези, които искат да си спестят някоя калория от този тип високо-мазнинно месо. Все още запазва добрият си вкус. Добър апетит!