Агнешки бут, печен на решетка

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Агнешки бут, печен на решетка
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
9
"На вас оставяме да решите дали ще го приготвите с мазнинка или без - при всички случаи вкусно ще стане"

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 1 бр.
  • червен пипер
  • сол
  • чубрица
  • джоджен
  • черен пипер
  • зелен лук - 3 връзки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцваме и разфасоваме бута на равни парчета. Отъркваме с повече сол, която трябва да попие в дебелите парчета, чубрица, черен и червен пипер (в голямо количество), джоджен.

Подреждаме парчетата в тава заедно с нарязания зеления лук, доливаме с чаша вода, покриваме с фолио и пъхаме в предварително загрятата фурна. Печем около два часа докато месото се задуши хубаво.

Слагаме по-висока решетка от парти грил или решетката от фурната и подреждаме месото върху нея. Слагаме тава отдолу, над която да се отцежда мазнината и запичаме до хрупкава коричка.

Естествено, може да прескочите момента с решетката. Този начин на приготвяне е за тези, които искат да си спестят някоя калория от този тип високо-мазнинно месо. Все още запазва добрият си вкус. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: