Великденски големи курабии Яйца

18/04/2017
"Да направим Великден още по-вкусен с тези страхотни курабийки с формата на яйца "
Приготвяне15 мин.
Готвене12 мин.
Общо27 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 328
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива на рядка каша с малко мляко, захар, сол и брашно. Поръсва се с брашно и се оставя да бухне.

Маслото и захарта се разбиват на пяна. Към тях се прибавят един по един жълтъците, а после и останалото мляко.

Добавят се и брашното, есенцията, лимоновата кора и втасалата мая. Тестото се омесва добре завива се с кърпа и се оставя няколко часа на хладно /върху лед или в хладилник/.

От тестото се поставя в различни силиконови формички за печене.

Формичките се поставят в съвсем леко загрята фурна. Температурата се увеличава след 10-12 минути, като през цялото печене не трябва да е твърде висока.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар