Пирожки със содено тесто

17/04/2017
Veselina
отVeselinaГотвач263562593
"Понички за закуска? Искаме и още как "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 873
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 250 г
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • оцет - 1/2 ч.л
  • брашно - 300 г
  • сирене - нарязано на малки кубчета
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното. Нарязваме сиренето. В киселото мляко гасим содата с 1/2 ч.л. оцет. Правим дупка в брашното и слагаме киселото мляко и солта.

Замесва се меко и еластично тесто, което да не лепне по ръцете. Оставяме го да почине 25 минути, покрито с кърпа.

Разточваме го на кора. В началото на кората по ширина се слага нарязано на малки кубчета сирене.

Прегъваме кората и режем на дълги и тесни пирожки, като с ръце ги оформяме после, за да не излезе сиренето при пържене.

Сгряваме олиото в тигана и пържим пирожките от двете им страни. Ядем още горещи.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар