Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пирожки»Пирожки със содено тесто

Пирожки със содено тесто

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Пирожки със содено тесто
Снимка: Veselina
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Понички за закуска? Искаме и още как"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 250 г
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • оцет - 1/2 ч.л
  • брашно - 300 г
  • сирене - нарязано на малки кубчета
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното. Нарязваме сиренето. В киселото мляко гасим содата с 1/2 ч.л. оцет. Правим дупка в брашното и слагаме киселото мляко и солта.

Замесва се меко и еластично тесто, което да не лепне по ръцете. Оставяме го да почине 25 минути, покрито с кърпа.

Разточваме го на кора. В началото на кората по ширина се слага нарязано на малки кубчета сирене.

Прегъваме кората и режем на дълги и тесни пирожки, като с ръце ги оформяме после, за да не излезе сиренето при пържене.

Сгряваме олиото в тигана и пържим пирожките от двете им страни. Ядем още горещи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: