Начин на приготвяне
Нарязваме размразеното месо на средно големи парченца. Измиваме го и го изкисваме хубаво (за няколко часа - два-три). Поставяме месото в голяма тенджера и го заливаме с достатъчно количество вода, за да го покрие. Слагаме на котлона до пълна готовност на месото.
В голяма и дълбока тенджера сипваме вода около 3/4 и я слагаме на котлона да заври. След като заври водата прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи. Изчакваме картофите да се сварят добре. Изваждаме месото с решетъчна лъжица и го прибавяме в тенджерата при сварените картофи.
В тиган нарязваме лука, морковите и чушките и ги задушаваме с брашното, червения пипер и солта. Ако желаете към тях може да добавите някои от любимите си подправки. Вкусово няма да е проблем, тъй като ястието не е претенциозно.
След като се уверим, че картофите са врели изсипваме задушените зеленчуци в тенджерата. Като поврат заедно десетина минути слагаме нарязания на дребно домат.
След още десетина минути слагаме нарязаните на дребно магданоз и целина и махаме картофената яхния от котлона.