Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Селска картофена яхния със свинско месо

Селска картофена яхния със свинско месо

МиссаМисса
Помощник Готвач
502931581
Селска картофена яхния със свинско месо
Снимка: Veselina
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Толкова вкусно ще похапнем с тази селска картофена яхнийка, че и за допълнително ще питаме"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 - 6 бр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • свинско месо - 500 г
  • магданоз - 1 връзка
  • целина - 2 - 3 клончета
  • брашно
  • червен пипер
  • сол
  • домати - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме размразеното месо на средно големи парченца. Измиваме го и го изкисваме хубаво (за няколко часа - два-три). Поставяме месото в голяма тенджера и го заливаме с достатъчно количество вода, за да го покрие. Слагаме на котлона до пълна готовност на месото.

В голяма и дълбока тенджера сипваме вода около 3/4 и я слагаме на котлона да заври. След като заври водата прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи. Изчакваме картофите да се сварят добре. Изваждаме месото с решетъчна лъжица и го прибавяме в тенджерата при сварените картофи.

В тиган нарязваме лука, морковите и чушките и ги задушаваме с брашното, червения пипер и солта. Ако желаете към тях може да добавите някои от любимите си подправки. Вкусово няма да е проблем, тъй като ястието не е претенциозно.

След като се уверим, че картофите са врели изсипваме задушените зеленчуци в тенджерата. Като поврат заедно десетина минути слагаме нарязания на дребно домат.

След още десетина минути слагаме нарязаните на дребно магданоз и целина и махаме картофената яхния от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: