Начин на приготвяне
Сложете на котлона тенджера на силен огън. Добавете 1/2 супена лъжица масло. Сложете 1 чаена чаша ориз, заедно с 1 чаена чаша вода. Разбърквайте докато се сгъсти.
След това добавете още една чаша вода заедно със спанака. През това време, ако чедърът ви не е нарязан, го нарежете на квадрати големи горе-долу колкото юмрук. Добавете 1 парче. Разбърквайте докато се разтопи.
След това добавете още 1 парче чедър. Разбъркайте и добавете последна чаена чаша с вода. След това и още 2 парчета чедър и бъркайте докато се сгъсти.
Извадете вече готовото ризото и го оставете да изстине. Сега идва ред на телешкото. Овкусете го със соев сос, риган и осолете. На оребрен тиган поставете и останалото масло. След това сложете телешкото да се сготви, като периодично го обръщате.
В тенджера задушете гъби и ги осолете. Препоръчително е да са печурки. След като са готови започнете да подреждате чинията.
Сложете ризотото и го оформете красиво, върху него поставете телешкото и полейте всичко с гъбите и образувалия се сос.