Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тиквен сладкиш с грис

Тиквен сладкиш с грис

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Тиквен сладкиш с грис4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Винаги може да ни подкупите с парче тиквен сладкиш с грис"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • грис - 1 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 400 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сода - 1 щипка
  • За плънката
  • тиква - 1 и 1/2 ч.ч. настъргана
  • захар - 1 с.л. по желание, или повече
  • орехи - 1 и 1/2 ч.ч. настъргана
  • ванилия - 1 пакетче
  • канела - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, гриса, бакпулвера и захарта. Разтворете содата в киселото мляко и при непрекъснато разбъркване с тел добавяйте към него сухите съставки. Разбийте добре.

Настържете тиквата и разбъркайте с орехите, ванилията и канелата. Ако обичате малко по-сладичко, добавете 1-2 с.л. захар в плънката.

Намазнете тава и сложете 1/2 от тестото, отгоре сипете плънката и след това останалото тесто.

Сложете тиквения сладкиш да се изпече в умерена фурна до готовност. По желание поръсете тиквения сладкиш с грис с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
514
49
37
25
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотен сладкиш. Вкъщи стана любим. Горния слой смес слагам с чаена лъжица. Така успявам по-лесно да разпределя сместа.
20.01.2023 20:53
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
Може да се сложат яйца и ще стане по пухкава,аз ще пробвам.
15.11.2019 21:52
Rosi Trifonova
Rosi Trifonova
Привет, снимките, които добавих към рецептата, са на моя приятелка - Марина Минчева
12.11.2019 14:05
Христина
Христина
Сладкишът е много лесен и вкусен!
16.07.2017 15:16
2
8
Камелия
Камелия
Сладкиша е страхотен, благодарим за рецептата:)
27.01.2015 21:23
4
16
Паула
Паула
Мирише на сода, не ми хареса
10.01.2015 16:08
24
5
2
Покажи всички подкоментари
СТанимира
СТанимира
Сладкишът е вкусен, тестото малко трудно се разпределя, защото е гъсто и лепкаво, но това не е проблем. Наистина е сполучлив, лесен, икономичен .Няма нужда от мазнина и яйца.
Поздрави за добрата рецепта!
11.01.2014 08:57
6
9
Венета
Венета
Страхотен сладкиш, надмина очакванията ми !!! :)
01.12.2013 09:14
2
14
в.атанасова
в.атанасова
без мазнина ли е?
03.11.2013 22:15
16
1
mimito
mimito
ще го почвам.
03.11.2013 19:58
11
Радосвета
Радосвета
не може да е без каквато и да е мазнина!
03.11.2013 19:54
18
Пенка
Пенка
беэ яйца ли?... супер,яко е така
03.11.2013 19:15
6
4
мариана
мариана
просто перфектен
09.10.2013 18:11
2
3
Таня
Таня
Доста тредно беше разпределянето на тестото едвам се разнасаше,затова ги забърка всички заедно пък да видим какво ще се получи!
29.09.2013 10:22
3
мима
мима
с ябълки или круши!!! и върху тестото-парченца кр. масло или маргарин :)
12.09.2013 14:25
1
Аз
Аз
А някой пробвал ли е и с друго, освен с тиква? Например морков или ябълка?
02.04.2013 15:14
1
лъчезарка
лъчезарка
отлична рецепта! направих го с 2ч.ч. тиква, овкусена с канела, карамфил и звездовиден анасон.
02.11.2012 21:22
3
MAРИАНА
MAРИАНА
Страхотен, и много лесен!!!!!
25.10.2012 09:08
1
1