Начин на приготвяне
Започваме с приготвяне на плънката. Запържваме лука в загрятото олио, докато омекне. Добавяме лещата, моркова, червените чушки, целината, бульона и дафиновия лист.
Варим около 30 минути до омекване на всички продукти. Изваждаме дафиновия лист и пасираме.
Към пасираната смес добавяме боба, солта и черния пипер и разбътрваме. На дъното на намаслена тава разпределяме около 1/4 от плънката и нареждаме около 1/3 от корите за лазаня. След това заливаме с половината от останалата плънка, след това кори, пак плънка и пак кори.
Разбъркваме рикотата с млякото до гладка смес. Овкусяваме с черен пипер и разпределяме соса върху лазанята. Поръсваме с пармезана. Печем около 40 минути, докато се зачерви.
След изваждане от фурната е добре лазанята да се остави за около 5-10 минути преди сервиране.
Лазанята с леща и червен боб е готова.