Начин на приготвяне
Пресява се брашното и оформяме в средата кладенче. Сипваме сол, суха мая, ванилия и ром.
Добавя се топло прясно мляко, разбити яйца със захарта и разбъркваме с вилица като загребваме от брашното да стане гъста каша. Сипва се на набрашнен плот и се измесва на гладко тесто.
Оставя се на топло покрито с фолио да втаса 40 минути, докато удвои обема си. Разделя се на две части, едната се разделя на 4 топчета, оформят се четири фитила и се сплитат на плитка.
Втората част се разточва и нарязва на правоъгълни парчета. Поставя се квадратче начупен шоколад и се навива на рулце.
Нареждат се в тава, намазваме с разбит белтък и поръсваме с захарна украса. Печем в умерена фурна 170 градуса до златиста коричка !