Начин на приготвяне
Извадете бутер тестото да се отпусне. В тиган настържете лука. Залейте с около 3-4 с.л. олио, намачкайте чесъна и добавете към лука. Запържете продуктите, докато си пуснат аромата.
Прибавете каймата и разбивайте с дървена бъркалка, докато сместа стане на малки трошици. Прибавете подправките и доматеното пюре. Разбъркайте.
Вече може да завършите със захарта. Оставете готовата смес да изстине, Ако ви се получи течна, може да добавите 2 с.л. галета. Нарежете тестото на квадратчета.
Слагайте по 1.с.л. от сместа в средата на квадратчето и затворете като прегънете. Наредете баничките в тава с хартия за печене. Намажете ги с разбития жълтък за разкош.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до златисто. Да ви е сладко!