Начин на приготвяне
В голяма тава пресейте брашното, добавете яйцата, киселото мляко, олиото и сол на вкус.
В по-малка купичка сложете сухата мая, добавете 1 ч.л захар, щипка сол и 2 с.л. брашно, налейте топла водичка, разбъркайте и оставете маята да се активира.
Когато е готова, прибавете към останалите продукти и замесете меко тесто. Оставете тестото да почине за около 1 час.
В купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко и натрошете сиренето, разбъркайте сместа.
Когато ви е втасало тестото, премесете.
В намазнена тава ще редим милинките.
С намазнени ръце късайте от тестото и направете топки, потопете всички милини в сместа и наредете в тавата. Най-отгоре поръсете с шарена сол.
Оставете да втасат отново. Включете фурната да загрява на 200 градуса.
След като милините са удвоили размера си, може да ги сложете да се пекат.
Изпечете до хубава златиста коричка.След като са готови, напръскайте с малко водичка и завийте с кърпа.
Поднесете моите милини с чаша айрян за закуска.